Käytännönvinkkejä

Omnibus-direktiivi on erittäin laaja kokonaisuus ja voi olla välillä vaikeaa arvioida, mikä olisi paras tapa toimia. Tässä muutamia käytännönvinkkejä, miten Omnibus-direktiiviä voisi harkita toteutettavaksi:

Noudata aina 30 päivän sääntö tarjousmarkkinoinnin yhteydessä. Kaikkein selkeintä ja varminta on noudattaa kaikissa tilanteissa 30 päivän sääntöä, kun tuotteen vertailuhintana toimii verkkokaupassa aiemmin peritty hinta. Vaikka kanta-asiakastarjoukset ovat rajattu direktiivin ulkopuolelle, on niidenkin osalta hyvä olla erityisen tarkka.

Hyödynnä aktiivisesti Omnibus-direktiivin ulkopuolisia tarjouskampanjoita. Omnibus-direktiivi koskee tarjousmarkkinointia, jossa tuotteesta annetaan suoria euro- tai prosenttimääräisiä etuja. Esimerkiksi “Osta 3, maksa 2” ja “Osta tuote X, saat tuotteen Y kaupan päälle” eivät ole direktiivin sääntelyn piirissä. Mieti aktiivisesti minkälaisia tarjouksia voit antaa.

Seuraa mitä muut tekevät. Markkinoilla toimijat tulevat varmasti toimimaan lakien astuessa voimaa monilla eri tavoin. Seuraa aktiivisesti mitä omalla toimialallasi tehdään ja mitä myös muilla toimialoilla tehdään Omnibus-direktiiviin liittyen.

Hyödynnä kanta-asiakkaita. Vaikka ensimmäisessä vinkissä todetaan, että noudata kaikissa toimenpiteissä 30 päivän sääntöä, on kanta-asiakkaat herkullinen kohderyhmä. Tärkeintä kanta-asiakastarjouksissa tämän hetkisen tiedon valossa on rajaus. Kanta-asiakastarjouksen tulee olla selkeästi kohdennettu. Hyödynnä siis omaa uutiskirjeen postituslistaa!

Tee rajatuille kohderyhmille erikoistarjouksia. Entäpä opiskelijat tai eläkeläiset? Tai jokin muu sinun yrityksen tuotteille sopiva rajattu kohderyhmä. Tee heille erikoisetuja ja markkinoi niitä heitä tavoittavissa kanavissa.

Hintaa saa aina muuttaa. Jos hinnan yhteydessä ei käytetä vertailuhintaa voi tuotteen hinta elää koko ajan. Tuo houkuttelevan hintapisteen kylkeen tehokas taktinen viesti “Shokkihinta!”.

Edellinen
Edellinen

Puhelin- ja etämyynti

Seuraava
Seuraava

Omnibus-direktiivistä muualla